Če se vam sporočilo ne prikaže pravilno, kliknite na to povezavo
Ta teden ne zamudite
 
ODSEVI ŽIVLJENJA - VIDETI ŽIVLJENJE VELENJA 1.
Premiera avtorskega dokumentarnega filma Toma Čonkaša
18. 11. 2019 ob 19:30 - Dom kulture Velenje

Odsevi resničnega življenja ljudi, s katerimi sobivamo v mestu Velenje. Ob doživljanju njihovih zgodb in želja boste tudi gledalci postali del filma.

Videti ta film pomeni, da imate tudi pogum soočenja z resničnim življenjem današnjega časa.

PREBERI VEČ
 
 
DOBER DAN ZA DELO
Filmsko gledališče (Dobar dan za posao)
18. 11. 2019 ob 20:00 - Kino Velenje

Drama, 76 minut

Režija: Martin Turk

Igrajo: Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević

Vstopnice: 4 EUR

PREBERI VEČ
NAKUP
 
 
PALČICA - OB SVETOVNEM DNEVU OTROKA
Lutkovna predstava ob svetovnem dnevu otroka
20. 11. 2019 ob 17:00 - Galerija Velenje

Palčica ni navadna deklica – rojena je iz čarobnega cveta in manjša kot palec, zato njeno mamico skrbi, da je prekrhka in ji raje ne dovoli ven. A radovedna Palčica čisto preveč hrepeni po tem, da bi spoznala čudovit zunanji svet in se nekega dne izmuzne na vrt. Ne ve, da bo kar kmalu srečala tako dobronamerna bitja kot zahrbtne nepridiprave, da bo njeno potovanje daljše in težje, kot je pričakovala. Veliko se bo morala naučiti o sebi in svetu. Ampak – ali bo našla tudi svojega princa?

Režija in scenarij po motivih istoimenske pravljice H. Ch. Andersena: Alice Čop
Scenografija in sorežija: Kajetan Čop
Lutke: Kilian Čop
Rezbarska dela: Milojko Kumer
Glasba: Gorazd Planko
Kostumografija: Noemi Čop
Nastopata: Noemi Čop in Ana Rotovnik
Glas pripovedovalke: Vanja Kretič

Predstava je primerna za otroke, starejše od treh let.

Ob svetovnem dnevu otroka je vstop prost.
 

PREBERI VEČ
 
 
POGOVARJAJMO SE O VELENJU
Okrogla miza
21. 11. 2019 ob 18:00 - Galerija Velenje

Klub arhitektov Saša regije (KASR) želi ob 60­­­­-letnici Velenja v pogovoru z gosti različnih strokovnih usmeritev odpreti razpravo o mestu: kaj so njegove vrednote, na kakšen način jih lahko posameznik s svojim strokovnim delom neguje in nadgrajuje ter kakšna bi lahko bila vizija mesta.

Pogovor bosta vodili Saša Piano in Aleksandra Dolenec Gojević.­

PREBERI VEČ
 
 
FORMULA ZA ZMAGO: V VSAKEM SE SKRIVA ZMAGOVALEC - DOGODEK PRESTAVLJEN!
21. 11. 2019 ob 17:00 - Dom kulture Velenje

Dogodek je prestavljen - Se vidimo spomladi 2020!

Vabimo vas, da se nam pridružite na velikem podjetniškem dogodku, kjer bo Tanja Skaza, evropska podjetnica leta ter solastnica podjetja Plastika Skaza, v goste povabila Alenko Znidarsic Krajnc, trenutno najvplivnejšo  menedžerko v Sloveniji, doktorico poslovno organizacijskih znanosti, po duši raziskovalko in nosilko zdrave pometi, ter Gregorja Rebolja, Mladega  managerja leta 2015, IT strokovnjaka, podjetnika, povezovalca in poslovnega angela. lz izkušenj s svojih poslovnih poti in zivljenjskih zgodb bodo povedali, da formulo zo uspeh sestavljajo usmerjenost v prihodnost, osredotočenost na tisto, kar si zelis, in spoznanje, da je vsak sam ustvarjalec svojega življenja.

Vstopnice: prodajna mesta Moje karte in blagajna Doma kulture Velenje

PREBERI VEČ
NAKUP
 
 
FRPRUH
Za Zeleni abonma
22. 11. 2019 ob 19:30 - Dom kulture Velenje

Orleki izkopavajo svoje najboljše pesmi, ki so obtičale globoko v zasavskih rudnikih. Čeprav gre po mnenju ljubiteljev skupine za njihova najboljša dela, so ostala v senci največjih hitov. Napočil je čas, da dobijo novo priložnost. Prenovljene in modernizirane bodo zasijale v koncertno gledališki predstavi FRPRUH, s sočnimi in hudomušnimi rudarskimi zgodbami pa jih bo mojstrsko prepletal igralec in humorist Matjaž Javšnik. Seveda v predstavi ne bodo manjkale največje uspešnice zasavske knapovske zasedbe in tudi smeha bo v izobilju. Morda celo izveste, kaj pomeni Frpruh.

PREBERI VEČ
NAKUP
 
 
POLEPŠAJ NAJLJUBŠO FOTOGRAFIJO
Družinska ustvarjalna delavnica
23. 11. 2019 ob 10:30 - Galerija Velenje

Na tokratni družinski ustvarjalni delavnici si boste iz različnih materialov izdelali unikaten okvir za najljubšo fotografijo.

Fotografije prinesite s seboj. Delavnica je primerna za otroke in družine.

PREBERI VEČ
 
 
PREMIERA GLEDALIŠKE PREDSTAVE ZADNJE LUNE
Premiera gledališke predstave Zadnje lune
24. 11. 2019 ob 19:30 - Dom kulture Velenje

Zadnje lune je drama tržaškega dramatika, pisatelja, scenarista in režiserja Furia Bordona, ki sta se jo režijsko lotila domača gledališka ustvarjalca Romeo Grebenšek in Karl Čretnik. Zadnje lune je igra o staranju, o strahu pred koncem in priznanju nemoči pa tudi igra o medgeneracijskem prepadu, o pomanjkanju empatije mladih v odnosu do starostnikov, predvsem pa realna, toda globoka analiza volje do življenja, kakor jo razkrivata profesorjeva izkušnja odhoda v dom za starostnike in nenehno iskanje ravnovesja med pogoji za njegov obstoj.

Oče, profesor književnosti, zapušča svoj dom, da ne bi bil v breme svojcem, potem ko je več let živel s sinom, snaho in vnukoma. Ob njem je pokojna žena, pravzaprav spomin nanjo; spodbuja ga, naj sinu pove, da je žalosten, da ga je strah in da noče v dom za ostarele. Starec se pozneje v domu z ironičnim imenom Villa Delizia bori z osamljenostjo. Ve, da je konec neizogiben; želi si umreti na božič, na sveti večer, kajti tudi starost je sveta in svet (in strašen) je tudi trenutek, ko človek preneha živeti.

Igrajo: Karl Čretnik, Petra Hribernik in Matej Mraz.

 

PREBERI VEČ
 
Za odjavo iz dopisnega seznama kliknite na to povezavo